Zit er verschil in jute Vloerkleden?

  • 1 min lezen

Zit er een verschil in jute vloerkleden? Een vraag die wij vaak binnenkrijgen op onze klantenservice afdeling. Het antwoord hierop is simpel, Ja!

jute is een natuurproduct en groeit met de tijd. Je kunt het zien als fruitbomen waar periodiek oogst te halen valt. Hetzelfde is dus ook voor jute. Dat is dan ook de grote reden dat de kleuren niet altijd hetzelfde zijn. Soms is het wat bruiner van kleur en soms juist wat lichter. We hebben het hier aan over naturel kleur of beige kleur jute wat niet geverfd is. Onze selectie vloerkleden halen wij dan ook altijd uit 1 batch om ervoor te zorgen dat de kleuren zoveel mogelijk hetzelfde zijn (de zelfde oogst)

Naast de standaard jute heb je ook jute dat geverfd is en een speciale kleur krijgt. Denk dan aan zwart/antraciet of groene jute vloerkleden. Of vloerkleden met een gekleurde jute rand. Dit verven is ook een handwerk. De kleuren worden bepaald aan de hand van de wensen van de klant en vervolgens krijgt een deel van de oogst een kleur. 

Dik of dun jute vloerkleed 

Naast de kleur heb je nog een onderdeel wat jute kan laten verschillen, en dat is de dikte. Je hebt dunne en dikke varianten jute kleden. De dikte is afhankelijk van het kg jute per kleed. Hoe meer kg hoe meer jute er gebruikt is logische wijs. 

De vraag of jute verschilt van elkaar is dus zeker Ja

Meer vloerkleden tips

Terug naar boven