Wollen vloerkleden voor de woonkamer

  • 6 min lezen

Wollen vloerkleed kopen?

Ben jij opzoek naar een mooi wollen vloerkleed voor in de woonkamer? Bij ons vind je wollen vloerkleden gemaakt van 100% wol dat diervriendelijke is geproduceerd. Een wollen vloerkleed is een populaire en traditionele keus.. en met een goede reden. De kleden hebben een verfijnde afwerking, zijn sterk en voelen tegelijkertijd heerlijk zacht aan de voeten. Door de natuurlijke eigenschappen is een kleed van wol en extra duurzame keus. Wollen kleden zijn robuust en elastisch. Dit betekent dat ze erg sterk zijn en bestand tegen effecten van afvlakking. Een wollen tapijt zal altijd naar z’n oorspronkelijke vorm willen terugkeren. Een natuurlijk wollen vloerkleed is een prachtige aanvulling op elke kamer en is een populaire keus vanwege de duurzame vezels. Het kopen van een wollen vloerkleed is een goede “investering” mede vanwege het vlekbestendig, milieuvriendelijk en duurzaam materiaal. Er zijn veel verschillende zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een vloerkleed.

Waar komt een wollen vloerkleed vandaan?

Wollen vloerkleden worden al tachtig eeuw lang gemaakt! Toen de beschaving voor het eerst vee ging houden en leerde hoe ze het zachte wol moesten scheren, werd de natuurlijke bron gebruikt voor verschillende weefwerken.


Wollen vloerkleden worden voornamelijk geweven van schapenvacht. Tegenwoordig wordt het Nieuw-Zeelands ras, de Merino, door veel mensen als de beste kwaliteit beschouwd, maar ook andere rassen uit India, Schotland, Zuid-Afrika en het eiland Tasmanië geven kwalitatief hoge wol.

Naast schapenwol, wordt de vacht diverse andere dieren gebruikt om duurzame en natuurlijke vloerkleden van te maken, zoals lama’s, alpaca’s, geiten en kamelen. Wollen tapijten zijn van nature resistent en erg duurzaam.


Wollen kleed: zacht met een warme uitstraling

Wol is een 100% natuurlijke vezel. Het is een natuurlijke isolator, inherent brandvertragend, gemakkelijk schoon te maken en heeft een natuurlijke veerkracht. Schoenen uit, want wollen tapijten voelen heerlijk zacht en luxueus aan. Het vloerkleed wol is lekker zacht en laagpolig, waardoor het gemakkelijk te reinigen is.

De voor- en nadelen van een wollen vloerkleed op een rijtje

Voordelen wollen vloerkleed:

+             Voelt heerlijk zacht aan en heeft een warme uitstraling.
+             Wol heeft een natuurlijke en klassieke uitstraling, is goed te combineren.
+             Wol is elastisch, geluiddempend en isolerend.
+             Wol is vuil- en bacterie afstotend.
+             Wol hoeft niet behandeld te worden (puur natuur en geurloos).
+             Is diervriendelijke geproduceerd.

Onze wollen kleden zijn gemaakt van 100% wol dat diervriendelijk is geproduceerd. Wol is afkomstig van het schaap wat het vloerkleed bijzondere eigenschappen geeft. Wol is robuust en ontzettend sterk, wat een er voor zorgt dat een wollen kleed extra lang mee gaat.

Nadelen wollen vloerkleed:

–              Hoge prijs. Wol heeft een relatief hoge prijs.
–              Vlek gevoelig. Hoewel wol vuil afstotend is, is het niet verstandig om er bijvoorbeeld een glas rode wijn over heen te laten vallen.

Wol is een 100% natuurlijke vezel. Het is een natuurlijke isolator, inherent brandvertragend, gemakkelijk schoon te maken en heeft een natuurlijke veerkracht. Schoenen uit, want wollen tapijten voelen heerlijk zacht en luxueus aan. Het vloerkleed wol is lekker zacht en laagpolig, waardoor het gemakkelijk te reinigen is.

Een wollen vloerkleed is uniek en duurzaam

Wol is een textielvezel die al vanaf de prehistorie door de mens wordt gebruikt. De eigenschappen van wol zorgen ervoor dat het altijd een uniek en duurzame materiaal zal blijven. De vezel 100% natuurlijk en wordt diervriendelijk geproduceerd, zonder dat de veel impact heeft op het milieu of de samenleving. Wol groeit elk jaar weer aan en heeft een lange levensduur. Producten gemaakt van wol, zoals een wollen vloerkleed, blijven extra lang mooi en zijn duurzaam. Een wollen kleed is een duurzame keus.

Daarnaast is wol door de vezelstructuur waterafstotend. Dit om te voorkomen dat het schaap volledig doorweekt in de wei staat. Water wordt niet meteen geabsorbeerd en afgestoten. Wol blijft zelfs als het nat wordt warmte genereren, om te voorkomen dat (het schaap) koud wordt.

De wolvezel is vuil afstotend, een schaap dat onder de vuil zit ziet er ook niet uit! Het natuurlijke wol-vet op de vezel zorgt ervoor dat vuil wordt afgestoten en minder snel naar binnen gaat. Een wollen tapijt zal dan ook fris ruiken. Wol is van zichzelf zelfreinigend en bacterie werend.

Een andere unieke eigenschap van wol is dat het van zichzelf ventileert en de temperatuur en vochtgehalte reguleert. Hierdoor zal er altijd een omgeving ontstaan die bacterie afstotend is. Ook is wol hypoallergeen, er zijn maar heel er weinig mensen allergisch voor wol. De laatste unieke eigenschap van wol is dat het een relatief brandveilig materiaal is en brandvertragend.


Meer vloerkleden tips

Terug naar boven