jute buitenkleed deze is wel geschikt

  • 6 min lezen

Gezellige buitenkleden

Een vloerkleed zorgt voor sfeer en gezelligheid in het interieur. Het geeft ons een huiselijk gevoel en zorgt voor een ¨verankering´ van de meubels in huis. En wie wil deze gezelligheid nu niet in de tuin? We brengen steeds meer tijd door in onze tuinen en willen het knusse huiskamer gevoel ook buiten ervaren. Een mooi buitenkleed of tuinkleed kan dan ook niet meer missen!!

Buitenkleden zijn er in diverse soorten,maten en kleuren. Voor elke sfeer en elke ´ruimte´ in de tuin is er wel een geschikt buitenkleed te vinden! Een van onze favorieten en tevens erg populair op de markt is het buitenkleed met jute look!

Buitenkleed met jute-look

Dit buitenkleed heeft de looks van een jute vloerkleden met de voordelen van een echt buitenkleed. Door de neutrale uitstraling en het tijdloos karakter misstaat dit outdoor kleed in geen enkele tuin. De natuurlijke look en rustige kleuren geven het buitenkleed een knusse en stijlvolle look (en lekker makkelijk te combineren).

Het tuinkleed is gemaakt van polypropyleen, dit is een soort kunststof. Polypropyleen buitenkleden zijn ideaal voor gebruik buitenshuis. Dankzij het materiaal zijn de buitenkleden weerbestendig, waterbestendig en vuilafstotend. Bovendien zijn ze uv bestendig waardoor ze niet vervagen en zeer gemakkelijk schoon te maken (met een hoge druk of emmertje water). De jute buiten kleden kunnen dus het hele jaar door buiten blijven liggen, wel handig met onze Hollandse zomers.

In tegenstelling tot veel andere buitenkleden, heeft de jute outdoor variant geen fake plastic look. Het kleed ziet er niet alleen uit als een jute vloerkleed, het voelt ook zo aan, lekker zacht aan de voeten!

Tips voor het kopen van een Buitenkleed 

Mocht je toch een 100% volledig natuurlijk vloerkleed in de tuin willen, zorg er dan voor dat deze wordt geplaatst in een overdekte/afgesloten ruimte. Kortom, gebruik het jute buitenkleed voor in de veranda, de serre of onder de overkapping. Na de zomer maanden kan het kleed als eye-catcher dienen voor in de woonkamer, slaapkamer of een leuke hoek in het interieur

Rond Jute buitenkleed

Als het gebruik van een natuurlijk jute buitentapijt niet aan uw behoefte voldoet, overweeg dan een vloerkleed van synthetische vezels om de inrichting een soortgelijke look te geven! Een zeer goed(dan wel niet beter) alternatief is een buitenkleed gemaakt van polypropyleen, deze zijn vlek-, schimmel- én zonlicht bestendig. De synthetische vloerkleden zijn behandeld met uv-licht, waardoor vervaging wordt voorkomen als het vloerkleed wordt blootgesteld aan zonlicht. Hoewel de vloerkleden niet volledig milieuvriendelijk zijn, worden ze wel gemaakt van gerecycled materiaal. Ook kan het vloerkleed zeer goed tegen regen (vocht)  en andere viezigheden en is het zeer eenvoudig worden schoongemaakt.

 

Mocht u nog steeds twijfel over welk kleed nu het meest geschikt is voor uw tijn, neem dan gerust contact op met ons.. wij voorzien u graag van advies!!

100% natuurlijk buitenkleed.

  • Geschikt voor onder de veranda, overkapping of in de serre.
  • Niet bestand tegen (veel) vocht.
  • Kan niet direct worden blootgesteld aan te veel zonlicht (vervalen).
  •  Niet geschikt tegen veel vuil, vocht en lastig schoon te krijgen.

Synthetisch buitenkleed

  • Kan overal in de tuin worden geplaatst.
  • Bestand tegen zonlicht en vocht.
  • Zeer eenvoudig schoon te maken.
  • Heeft wel de looks van jute vloerkleed (kies de jute-look variant).
  • Gemaakt van polypropyleen (gerecycled) en voelt dus ook zacht aan.

Meer vloerkleden tips

Terug naar boven