Buitenkleed of Tuinkleed?

  • 3 min lezen

Verschil tussen een buitenkleed of tuinkleed?

Een mooi vloerkleed zorgt voor sfeer en gezelligheid in het interieur. Al decennia lang vormt een mooi vloerkleed voor sfeer en is het de verankering van ons interieur. En wie wil deze gezelligheid nu niet in de tuin? We brengen met z’n allen steeds meer tijd buiten door en willen het huiskamer gevoel ook hier ervaren, buien wordt het nieuwe binnen. Een mooi buitenkleed en-of tuinkleed is dan ook één van dé trends op tuin gebied van de afgelopen jaren. Buitenkleden zorgen voor de gezelligheid en sfeer in de serre, op het terras, onder de veranda of overkapping, in het tuinhuis of op het balkon!

Een buitenkleed is weersbestendig

Een `buitenkleed van 100% natuurlijk materiaal is erg mooi, maar brengt ook vaak beperkingen met zich mee (ze zijn niet vocht bestendig, absorberend en slecht bestand tegen zonlicht). Het beste alternatief is een buitenkleed gemaakt van polypropyleen, dit is een soort kunststof gemaakt van gerecyclede materialen.

Buitenkleden zijn geschikt tegen vocht

Polypropyleen buitenkleden (soort kunststof) zijn ideaal voor gebruik buitenshuis en in ruimtes met veel vocht en/of “verkeer”. Polypropyleen buitenkleden hebben de natuurlijke vezel look en in tegenstelling tot buiten vloerkleden van natuurlijke vezels zijn ze waterbestendig, vervagen ze niet door zonlicht, zijn ze vuil- afstotend en zeer eenvoudig schoon te maken.

Hoe maak je een buitenkleed schoon?

Een buitenkleed van polypropyleen is erg eenvoudig schoon te maken en houden. Mocht er vuil op het tuinkleed komen of wordt er per ongeluk over gemorst, dan verwijder je dit eenvoudig met een natte doek en indien nodig een mild schoonmaakmiddel. Een extra voordeel is dat een vloerkleed van polypropyleen bacterie werend is.

Zoals hier boven vermeld zijn de buitenkleden bestand tegen vocht, wat niet onbelangrijk is in het klimaat waarin wij leven. Het materiaal is waterafstotend, ideaal als het bijvoorbeeld regent, je er van uit het zwembad met natte voeten op wilt of er wat over heen gemorst wordt.

Goedkope buitenkleden

Dat een buitenkleed populair is blijkt wel uit het grote aanbod buitenkleden dat verkrijgbaar is. Een rond buitenkleed, een rechthoekig buitenkleed of zelfs een vierkant buitenkleed, buitenkleden zijn verkrijgbaar in alle vormen en maten. Ideaal om goed buitenkleed te vinden voor bij jou in de tuin. Daarnaast zijn de buitenkleden verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en dessins.

Tuinkleden zijn er in diverse kleuren en dessins. Wat is nu het geschikte buienkleed voor jouw tuin? Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren, de plek waar je het buitenkleed plaats en de eventuele tuinmeubels waarmee je het combineert. Hieronder een overzicht van onze buitenkleden, met elk een eigen kleur en/of dessin

Meer vloerkleden tips

Terug naar boven