Over ons

2018

De oprichting van Mr. Carpet brengt ons terug naar november 2018. In Jaipur, India bezochten we een organisatie waar jute vloerkleden worden produceert. De plaats Jaipur wordt ook wel de roze stad genoemd en heeft deze naam te danken aan de kleurrijke gebouwen. Daarnaast staat de kleur roze in dit deel van India voor gastvrijheid.

Deze gastvrijheid ervaren we als we Girish Khandelwal ontmoeten, de eigenaar van de organisatie die we bezoeken. Girish geeft ons een korte rondleiding en laat ons zien hoe van jute vezels prachtige natuurlijke vloerkleden worden gemaakt. We zien gemotiveerde vakmannen  die onder prettige werkomstandigheden prachtige kwalitatieve jute vloerkleden produceren! Tijdens de rondleiding krijgen we uitleg over het duurzame productieproces van jute en ervaren de passie en motivatie waarmee de vloerkleden gemaakt worden.

Na de rondleiding wordt ons aangeboden mee te eten en te genieten van de Indische keuken. Tijdens het eten laat Girish op een subtiele manier weten dat we zijn naam al de hele dag verkeerd uitspreken en zegt (met een bij ons allemaal bekend Indisch-Engels accent) “It’s okay, no problem you can call me Mr.carpet!”… 

2019

Drie maanden na het bezoek aan India kriebelt het idee om jute vloerkleden te gaan verkopen op de Nederlandse markt nog steeds. 

De jute vloerkleden zijn erg gewild en we zien ze steeds vaker terug in het interieur. Het past helemaal in de woontrend waarin de natuur in huis gehaald wordt. Daarnaast is jute tijdloos, neutraal en stijlvol, het kan op diverse manieren in het interieur worden toegepast. 

We besluiten dan ook contact op nemen met de Indische producent en vragen naar een mogelijke samenwerking. Al snel is er groen licht en kunnen we een keuze maken uit een grote collectie handgemaakte en kwalitatieve vloerkleden.

Met onze E-commerce kennis en ervaring en een betrouwbare en kwalitatieve producent gaan we de jute vloerkleed uit voorraad verkopen.
We willen de kleden op een gave en trendy manier aanbieden, met veel beeldmateriaal, inspiratie en ervaring en beoordeling van andere klanten. 

 

2020

Nu we de vloerkleden op voorraad hebben is het begin van MrCarpet een feit. Omdat we een klein en beginnende onderneming zijn, zijn we flexibel en proberen we een persoonlijk relatie aan te gaan met jou als klant. We starten met een mooi collectie aan ronde jute vloerkleden in de kleuren naturel en zwart.

Na verloop van tijd willen we onze collectie uitbreiden en blijven we ons richten op de jute vloerkleden niche. Onze voordelen:

  • Gratis verzending en retour.
  • De beste prijs.
  • Vandaag besteld morgen in huis.
  • Veel inspiratie & beeldmateriaal.
  • Klantgericht.
  • Een duurzaam en milieuvriendelijk product.
  • Kwaliteit en eerlijke handel.
Is verzenden gratis?

Ja bij Mrcarpet is het altijd gratis verzending, ook kleine bedragen versturen wij gratis.

Wanneer verzenden jullie mijn bestelling?

Wij hanteren 1-2 werkdagen. Vaak lukt het ons binnen 1 werkdag. Je ontvangt van ons een Track and Trace email over deze verzending zodra het vloerkleed is ingepakt.

Hoe volg ik mijn bestelling?

Je ontvangt een email van DPD met de details over je verzending. Dit is altijd binnen 24 uur.

DPD Verzending & Packs

Alle vloerkleden versturen wij met DPD. Er zijn echter een paar die wij via Packs versturen. Dit zijn buitenkleden met het formaat 200x290 / 200cm rond of groter.

Terug naar boven